Websoft University

www.radiostar.com.np || 021-531452 || 021-531453

[ads-post]

आँपको पात प्रयोग गर्नुस्, रोग भगाउनुस्


गर्मीका बेला सबैभन्दा बढी पाइने फलहो आँप । यसलाई फलको राजापनि भनिन्छ । तर यसको पात पनिकम गुणकारी छैन । यसमा भिटामिन सी, बी र ए प्रशस्त पाइन्छ । आँपको ताजा, छोटो, रातो या बैजनी रंगको पाइन्छ । आँपको पातमा एन्टीअक्सिडेन्ट्स र एन्टी ब्याक्टेरियल तत्वहुने भकाले यसले हरेक खालको रोग निको पार्न मद्धत गर्छ । सानो र कमलो पातलाई यसै पनि चपाउन सकिन्छ । हल्का तातोपानीमा पातलाई राखेर रातभर छाड्ने र बिहान पिउन पनि सकिन्छ । थाहा पाउनुस् आँपको पातका फाइदा


१। पेटका लागि रामवाण


थोरै आँपको पातलाई तातोपानीमा राख्नुस् र कुनै भाँडोले ढाकी रातभर छाडिदिनुुस् । अर्को दिनपानी छानेर खाली पेटमा पिउनुस् । यसलाई नियमित सेवन गर्नाले पेटको सबै खराब चिज बाहिर निस्कन्छ र पेटको कुनै समस्या हुनेछैन ।


२। बाडुली र घाँटीको समस्याबाट छुटकारा


यदि बाडुली लागिरहेको छ या घाँटीको कुनै समस्या छ भने थोरै नरम पातलाई जलाउनुस् र त्यसको धुवाँ श्वासमार्फत् भित्रतान्नुस् समस्या समाधान हुन्छ ।


३। कानु दुखाईबाट राहत


आँपको पातको रस निकालेर कान दुखेको ठाउँमा लगाउने हो भने दुखाई बन्द हुन्छ । रसलाई लगाउनुअघि हल्का तातो पार्न नभुल्नुस् ।


४। गलब्लाडल र किड्नी स्टोनबाट बचाउछ


दैनिक आँपको पातको पाउडर पानीमा मिसाएर पिउनाले किड्नीको स्टोन हटाउन सकिन्छ । आँपको पातलाई सुकाएर पाउडर बनाउन सकिन्छ ।


५। रक्तचाप घटाउछ


यसमा हाइपोटेन्सिभप्रोपर्टी हुन्छ, जसबाट रक्तचापकमगर्न सकिन्छ । यसले रगतको नसालाई मजबूत बनाउँछ र रगत जम्नबाट समेत बचाउँछ ।


६। दमबाट बचाउँछ


आँपको पातले दमको समस्यालाई समेत नियन्त्रण गर्छ । यो चिनियाँ उपचार पद्धतिमा बढी प्रयोग गरिन्छ । आँपको पातलाई उमालेर काडा बनाएर पनि पिउन सकिन्छ । यसमाहल्का मह पनि मिसाउन सकिन्छ । - स्वास्थ्य खबरपत्रिकाबाट

Post a Comment

MKRdezign

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget